Şoseaua Đorohoi-Botoşani, copacul, curba sau cum ştim noi să dam vina pe altceva atunci când greşim!

Era odată un copac, ce-şi ducea traiul pe marginea unei şosele într-o curbă periculoasă. De el s-au izbit o mulţime de maşini şi şi-au pierdut viaţa o mulţime de oameni( ultimul chiar acum trei zile).Am spus că „era odată” un copac, pentru că ieri a fost tăiat.
A fost odată un copac, care nu purta nici o vină, dar a fost sacrificat, în folosul comunităţii, pentru ca şoferii inconştienţi, care circulă cu viteză mare să nu se mai izbească de el în curba periculoasă de pe şoseaua Dorohoi-Botoşani şi să-şi piardă viaţa, au tăiat copacul ca să trăiasca şoferul inconştient, care mai târziu v-a provoca un alt accident şi vor muri alţi oameni nevinovaţi şi atunci o să ne pară rău că nu mai este copacul la locul lui.
Avem, noi românii, tendinţa asta de a arunca vina pe oricealtceva, decât pe noi înşine, atunci când greşim. Nu suntem noi de vină atunci când conducem imprudent, când nu adaptăm viteza la carosabil, când ucidem prin imprudenţă, de vină era copacul , râul , ramul care nu a ştiut să se ferească.
Era odată un copac pe marginea unui drum, acum nu mai este, dar eu gândesc prin absurd:
Dacă cel care a tăiat copacul v-a suferi un accident, el sau cineva apropiat lui, din vina unui şofer idiot care a scăpat cu viaţă, pentru că nu mai era copacul la locul lui, ce v-a face? ce v-a zice? Presupun că v-a da vina pe soartă!!!
BOULE! tăietor de vieţi nevinovate!

Reclame

5 răspunsuri

  1. Iti inteleg revolta! Nici eu nu am uitat episodul Cluj, atunci cand un idiot ti-a ucis iubita cu masina si inca e in libertate! Dumnezeu sa o odihneasca in pace! pe Dana!

  2. Poate nu ar fi trebuit sa comentez si sa dezvalui viata ta privata! iarta-ma!

  3. Au trecut 20 de ani! Nu am uitat!

  4. e tara pe care o traim … e mai simplu sa dai vina pe altceva decat sa faci cee ce e corect de facut … suntem o natie de lasi

  5. @ invizibilul:Nu cred că suntem o naţie de laşi, ci mai degrabă o naţie care încearcă să câştige mult, cu efort puţin şi muncă deloc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: